Logo Incura EPD software voor professionals in de zorg

Maak kennis met HCI GGZ

EPD software voor therapeuten

Een kwalitatief EPD (Elektronisch Patiëntendossier) moet aan verschillende eisen voldoen om effectief en veilig te zijn. Bent u werkzaam als therapeut? Dan biedt de HCI GGZ EPD software voor therapeuten een goede basis. Ons specifieke EPD voor de GGZ is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van therapeuten en andere professionals binnen dit werkveld.

crs-software-epd-ggz

Enkele algemene voordelen en functies

 • Gebruiksvriendelijkheid
  Het EPD is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, zodat u als therapeut efficiënt kan werken zonder al te veel extra administratieve last. HCI GGZ heeft een overzichtelijke interface, eenvoudige navigatie en een logische indeling van gegevens.
 • Veiligheid en privacy
  De EPD software voor therapeuten voldoet aan strenge beveiligingsnormen om de privacy van de patiëntgegevens te waarborgen en voldoet aan de relevante wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming.
 • Interoperabiliteit
  Het EPD van HCI GGZ is in staat om gegevens uit te wisselen met andere systemen, zoals laboratoria, en andere zorgverleners, om een compleet beeld van de patiënt of cliënt te krijgen.
 • Functionaliteit
  Het EPD biedt de benodigde functionaliteiten die specifiek zijn voor uw werkgebied als therapeut. Denk aan behandelplanning, rapportage, afsprakenbeheer, facturering, etc.
 • Ondersteuning van behandelplanning
  Het EPD biedt de mogelijkheid om behandelplannen op te stellen, te volgen en aan te passen op basis van de voortgang van de cliënt of patiënt.
 • Registratie van diagnose en voortgang
  Het EPD voor therapeuten vergemakkelijkt het bijhouden van de diagnose en de voortgang van de patiënt of cliënt, inclusief het registreren van behandelsessies en resultaten.
crs-software-gebruiksvriendelijk

Bepaal zelf de inrichting van het EPD

Het EPD is naar wens in te richten. Dit kan vanaf de start maar ook in een later stadium. De standaardinrichting biedt voor velen al een zeer goed uitganspunt. Bepaal zelf welke gegevens relevant zijn en welke niet. Immers hebben therapeuten en andere professionals ieder hun eigen specialisaties en wensen.

Verder zijn er gebruikerstypen aan te geven, kunt u het menu inrichten en veel meer. Vanzelfsprekend is het voor een klinisch psycholoog noodzaak om andere gegevens in te zien en verwerken als voor een systeemtherapeut. HCI GGZ biedt zeer veel functionaliteiten en koppelingen die specifiek zijn afgestemd op de GGZ-praktijk, zoals:

 

 • DSM-classificaties: Het EPD biedt mogelijkheden om DSM-classificaties  te registreren.
 • Risico-evaluatie: Het EPD kan specifieke tools en formulieren bevatten om risico’s bij patiënten te beoordelen, zoals suïciderisico of geweldsrisico.
 • Medicatiebeheer: Voor specialisten die medicatie voorschrijven, kan het EPD functionaliteiten bevatten voor het beheer en de monitoring van medicatie.
 • Therapie-specifieke functionaliteiten: Het EPD kan ondersteuning bieden voor specifieke therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, etc.

Veiligheid EPD software therapeuten

Als zorgverlener of zorg verlenende instantie is veiligheid prioriteit. En HCI GGZ voor therapeuten voldoet aan de meest strenge eisen. Alle verbindingen zijn versleuteld en beveiligd. Er wordt gebruik gemaakt van Two-factor authenticatie. De GGZ praktijk krijgt een eigen database en u bepaalt wie toegang krijgt en op welk niveau. Elke nacht maken wij een volledige back-up. En vanaf 7 uur in de ochtend wordt er ieder uur een mutatieback-up gemaakt. Verder is onze GGZ therapeuten software NEN 7510 gecertificeerd.

De NEN 7510 is een Nederlandse norm die specifiek gericht is op informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. Deze norm stelt eisen aan de manier waarop persoonsgegevens en medische informatie worden verwerkt, opgeslagen en uitgewisseld. Door te kiezen voor het HCI GGZ EPD voor therapeuten zorgt u ervoor dat de gegevens van uw patiënten of cliënten goed worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang, verlies of diefstal.

Wilt u HCI GGZ zelf ervaren? Vraag een proefaccount aan!

crs-declaratie-service-ggz

Ervaar het GGZ EPD zelf!

U kunt een proefaccount aanvragen om kennis te maken met het GGZ EPD van HCI GGZ. Het proefaccount is direct beschikbaar en biedt toegang tot diverse instructiefilmpjes en online documentatie om bekend te raken met de verschillende functionaliteiten binnen het elektronisch cliëntendossier softwarepakket. Als u echter liever een cursus of training volgt, biedt HCI GGZ diverse mogelijkheden.